krokfest.jpg

Krokfest

Så är det dags för Krokfest igen!

Så var det dags för Krokfest igen! 
I år liksom förra året blir det ett mindre arrangemang men mys- festfaktorn blir som vanligt hög. Vi följer givetvis folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket betyder att det kommer vara begränsat med platser och vi kommer i den mån det går ha konserter och aktiviteter utomhus men vi utgår med från Folkets Hus som bas. Vi kommer de närmaste veckorna publicera artister och mer info här på Facebook. 


Fyll i formuläret nedan 

https://forms.gle/NudJAc5CC7YVWHDd9

OBS! LÄS DETTA FÖRST:

Nu är anmälan stängd. Det går fortfarande att registrera sig via formuläret men det är inte garanterat att du kommer in i folkets hus direkt när det börjar. Vi kommer aldrig att få vara mer än 50 personer i Folkets Hus, de som har registrerat sig innan 19/7 och fått bekräftelse mail kommer att gå först i tur övriga kommer in i mån av plats.

 

16:30 -17:15   Föreläsning om facklig kamp med Per från Göteborg 

17:30 - 18:15 Karin Askberger När Kata kom till Krokstrand - Lokalhistorisk föreläsning 

18:30  - 19:15   Nicke Lurig - Visor för barn 

19:30  Frode och Clowngänget 

20:00 Skattjakt /

21:00 Moa Piraten - kampsång att dansa till 

22:00 Joseph och Netta  Huebscher  (Israel) 

Klezmer från Israel 

23:00 Tumult  

TUMULT spelar folkmusik från hela världen

00:00 - sent dansgolv 

 

I år liksom förra året blir det ett mindre arrangemang men mys- festfaktorn blir som vanligt hög. Vi följer givetvis folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket betyder att det kommer vara begränsat med platser och vi kommer i den mån det går ha konserter och aktiviteter utomhus men vi utgår med från Folkets Hus som bas. Vi kommer de närmaste veckorna publicera artister och mer info här på Facebook. Snart kommer också ett bokningsformulär som är obligatoriskt att fylla i. Börja med att klicka "kommer" här. För det är klart att du ska komma! Det blir magiskt.

Eftersom partyt närmar sig vill vi dela med oss av några detaljer! Mat och dryck serveras, det krävs ingen specifik klädsel och om du skulle vilja ta med en vän, säg bara till lite innan så vi vet. Om du har några andra frågor, säg bara till. Vi ser verkligen fram emot att ses och att fira!

 
Nickelurig.jpg
 

Nicke Lurig

Får vi presentera vår första akt och bokning för i år:

Niklas ”Tornado”, ”Nicke Lurig” Andersson är en gammal actionvissångare och estradör som mest åkt Land och rike kring med sin gamla ”dampshow” nu har han petar in sin vilda energi i barnlåtar som han kommer och kör för oss på krokstrand.

Niklas var definitivt barnens favorit förra året och kommer köra sin barnshow och har vi tur dyker det även upp gamla hits längre fram på kvällen

Här kan du lyssna på Niklas

https://youtube.com/playlist...

Spotify

Netta.jpg

Joseph och Netta

Klezmer och världsmusik var ett viktigt inslag i Krokstrandsfestivalen när det begav sig, därför är vi grymt lyckliga att presentera årets internationella akt: Joseph och Netta Huebscher från Israel!

Joseph Huebscher har lärt sig spela dragspel som ung och snabbt därpå började spela till dans vid olika folkdanslags övningar och uppvisningar i sin hemort, Haifa. Till den israeliska klezmerscenen kom han först på 1980-talet som ackompanjatör till klarinettisterna Israel Zohar och Shmuel Achiezer. Hans klezmersrepertoar har sedan dess bestått främst av allmänpopulär chassidisk bröllopsmusik. Denna musik har även dottern Netta växt upp med, dock inte själv i egenskap av klezmer utan som klassisk- och folkmusiker inom andra genrer. Bland annat har hon spelat blockflöjt i barockensemblen Camera XV och skrivit musik till gruppen Lynx Ensemble. Sedan hennes flyt till Sverige har hon spelat fiol för Linnea Aall Campbell, Anna Lindblad, Jeanette Eriksson och Joel Nyman. Hennes debutskiva med Lynx Ensemble, “Baroque Tales”, gavs ut av Caprice Records november 2020 och nominerades till Liras “Årets kammarfolk”.

Vi har tyvärr ingen länk till Joseph och Netta men väl till Nettas egen sida på Youtube

Youtube

Tummult.jpg
Tumult

De har fått oss att dansa från kväll till morgon, de har akompanjerat soluppgången på kajen och hållt bastun varm. Vi är så innerligt glada att få presentera årets huvudakt..... Tumult! Sanna Krokstrandsvänner.

Likt en spårvagn från hemstaden Göteborg, tar TUMULT oss med på en skramlande färd i förvirrande riktningar, förbi inrökta restauranger och asfaltsdoftande solregn. Ett ljuvligt kaos av dragspelshysteri och klezmereufori snörper till om hjärtat och snurrar det in i dimman och ut i natten.

TUMULT spelar folkmusik från hela världen. Det började på Hagas gata med ett möte mellan Kristoffer, Fredrik och Martin en sommar för ett okänt antal år sedan. Mattias anslöt med sin fiol och en vibrerande tenorstämma efter en resa till Ljungskile och sedan dess ville Tumult alltid vara fyra. Under resans gång har Tumult bland annat hunnit gestalta Näcken bland knott och grönska, spelat på Brännö Brygga, skapat nya drömmar med clowner och fått Järntorget att dansa vals i fyrtakt. Det spontana får bestämma och låtlistan är ständigt skiftande.

23:00 31/7 2021

Youtube

När Kata kom till Krokstrand

Karin Askberger berättar kvinnornas roll i historiens Krokstrand. Karin har också tillverkat en fantastisk kulturhistorisk karta som du kan använda som guide vid en promenad i Krokstrand. 

Karta

Folkets-hus-Karin-Axberger_edited.png

Per Andersson

metallarbetare, facklig gräsrotsaktivist, föreläsare med bakgrund i bemanningsbranschen och delförfattare till boken hopsnackat.
föreläsning och samtal om facklig gräsrotsorganisering och hur man går från att rekrytera till att organisera. Det kommer inte handla om vad vi skall tycka utan hur vi skall organisera för att vinna

Kl 17:00 31/7 Krokstrands Folkets Hus 

Moa Piraten

Får vi presentera årets tungaste visbokning? Dessutom med koppling till Krokstrand, då Moas mamma sedan länge har bott sommartid på Björneröd-

Moa Piraten

Med bakgrund i allt från cumbiapunkband till begravningsduos skapar en fusion av visa, indiepop och folk blandat med svängiga grooves. Själv beskriver hon sitt album som en kampsång att dansa till, en kärlekslåt att mobilisera till och en visa för tröst. Texterna pendlar mellan det naket personliga och samhällskritiskt betraktande. Med teman som avsked, kärlekslängtan och oundvikliga uppror.

Hennes debutalbum släpptes i september 2020 och är skrivet, komponerat och producerat av Piraten själv. Skivan har spelats flitigt på radio och låten För den som vill gå fri valdes till årets låt av Folkmusiken i P2. I oktober i år utkommer hennes andra skiva, I väntan på mirakel.

Moa Piraten har levt många år som gatumusiker och socialarbetare i olika delar av världen. Hon har framfört sin musik på allt från etablerade musikscener och festivaler till fängelser och hamnbarer.

Youtube

Spotify